Fijn wonen in Hortus Ludi

In de sfeer van de kloostertuin realiseren wij twee bijzondere en ingetogen woongebouwen met ieder een eigen type woning. Het poortgebouw verbindt de twee woongebouwen en is de entree naar de gezamenlijke kloostertuin. Onze ruim opgezette stadswoningen sluiten aan op een beschut privé plekje dat uitloopt in een prachtig groene, bloemrijke en beschutte kloostertuin. De tuin deel je enkel met je buren, dat is leven in Hortus Ludi!

Duurzaam, gezond en een fijne plek om even gezellig met je buren bij te kletsen.

Hortus Ludi wordt een duurzaam plan in de breedste zin van het woord. Energieneutraal, klimaatadaptief en natuurinclusief. We wekken energie op, bufferen water voor hergebruik in de kloostertuin en passen duurzame materialen toe. Niet alleen duurzaam en gezond, maar ook een plek om even gezellig met je buren bij te kletsen of samen te komen bij de riante eettafel.

Duurzaam, gezond en een fijne plek om even gezellig met je buren bij te kletsen.

Next level duurzaamheid

Het unieke van Hortus Ludi zit in het gezamenlijk wonen rondom de bijzondere tuin maar ook in de next level duurzaamheid van de gebouwen: constructie én gevel van hout, groene zichtbare daken, waarin biodiversiteit centraal staat. Door het vele aanwezige groen en de honderden nestkasten in de gevel is het niet alleen een duurzame toekomstbestendige wijk voor mensen, maar ook voor dieren. Vanaf volgend jaar zal iedere passant opmerken dat er iets bijzonders is ontstaan in Nijmegen.

Next level duurzaamheid
Woningen in de natuur hebben meer waarde dan woningen zonder natuur. Woningen die zélf natuur zijn, zijn van onschatbare waarde.
Robert-Paul Jansen
Robert-Paul Jansen Ontwikkelmanager
Woningen in de natuur hebben meer waarde dan woningen zonder natuur. Woningen die zélf natuur zijn, zijn van onschatbare waarde.

Hortus Ludi wordt genieten. Wij kunnen niet wachten met het starten van de realisatie van dit mooie plan. Op dit moment werken we de plannen verder uit. Wij gaan voor The Good Life voor bewoners van Hortus Ludi. The Good Life is een vernieuwend en inspirerend woon- en leefconcept van Dura Vermeer waarin niet alleen de techniek, maar vooral de mens centraal staat. Wil je niets missen? volg ons op social media of meld je aan als geïnteresseerde. 

the Good Life voor bewoners

Is wonen in Hortus Ludi iets voor jou?

Op dit moment werken we de plannen verder uit. Wil je niets missen? Meld je aan en blijf op de hoogte!

Aanmelden